Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.06.2016 20:58 - Северната тангента на София - няма друга такава идиотщина
Автор: graucho Категория: Политика   
Прочетен: 2316 Коментари: 6 Гласове:
15

Последна промяна: 06.09.2016 23:28

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg


— Хей, другарю, ти какво решил си с чука!

С тоя трясък и искри?

— Аз ли? Път ще се прокара, друже, тука,

нов път в тези канари!

Христо Смирненски                                     
 

image

Какви идеалисти са били на времето хората и колко е безскруполен животът днес.
Как се обърка всичко? Отговора отдавна го знам. Кой е виновен за  неуспешния преход и "успешната" деградация на хората и ценностите? Безсъмнено, главните виновници са алчността, лакомията и мързела.
image





Т. нар. сверна скоростна тангента, днес имах лошия късмет да се срещна с нея за първи път. Дано, да не ми се налага да се срещам пак с нея. Не мога да опиша ,колко ядове брах днес по този прехвален нов път, който ми напомня за пътя към светлото бъдеще едно време. За какво иде реч?  Ще се върна малко назад, че се сещам за друга скудоумица на горепосочената "магистрала". Околовръстен път, разклона за Филиповци бе едно от най-натоварените места на шосето. Сега е спокойно. Разклон, почти няма. Слизайки от кръговото за Банкя, посока жк Люлин и ако искаш да влезеш в споменатия квартал - няма да можеш. Може единствено по един мост да се отправиш директно от Люлин към Филипините. Трябва да се разходиш до Царица Йоана и след това да се върнеш, ако си примерно от 3-ти или 5 микрорайон. Уникално изобретение на българската инженерна мисъл-има кръстовище, има проблем, няма кръстовище-няма проблем.  Явно, идеологията на  ЧК е възкръстнала. Днес се опитах да стигна до Нови Искър по околомръсното, то и по къде ли другаде може да се мине, освен ако не си извънземен или раптил. Обаче опитът ми се оказа несполучлив. В спорта, а и аз, имах право на още два опита, обаче в тази жега нямах нерви за повече пробвания. Нито табела, нито GPS-ът могат да ви опътят. Нямах успех и аз. Имаше някакви отбивки, които водеха на сред полето и  коли се движеха там, явно бяха изучили тайните пътеки, но аз нямаше, как да рискувам. Един старозагорски камион и той като мен закъсал, ме запита, как може да се качи на магистралата, аз бях слезна по една от измислените отбивките да стигна до заветната цел и му отговорих, че само Господ знае. Същото е и с разклоненията за Чепинци, Требич и другите квартали наоколо. Та, за първи път, от както се помня , не стигнах до там, където бях тръгнал и съобщих на клиента, че когато им оправят отклонението, ще може да получи услугата, от която се нуждае, поне от мен. И, какво се получава, инженерите, които са проектирали магистралата или началниците им, има доста ядове да берът, съвсем основателно. Друго ми идва на ум, как няма да е скоростна тангентата или допирателната, като няма никакви  нормални отклонения. Това е като да се пуснеш шус със ски- много си бърз, ако не си строшиш главата, разбира се. И за друго се сещам-стария виц , дето бай тошо бил на визита в щатите и на всякъде, където ходил, бил с два грамадни куфара. На въпроса, какво има в тях , отговорил, че има двамина български ионженера, които ако му сторът нещо капиталистите, щял да ги пусне и съответно те ще ли да е**т мамата на икономиката на "атите за 100 г напред. А се сещам още, че от нашата група в ВХТИ се дипломира един комсомолски секретар, който не знаеше, какво е средна скорост. Кво да говориме повече.

P.S. Май, наивниците още не сме се свършили.










Гласувай:
17



1. mariniki - блажени години...
04.09.2016 22:57
когато рокендролът беше млад... сърдечен поздрав
за теб, приятелю...
цитирай
2. graucho - Блаженн са и вярващите
06.09.2016 22:59
Човек, който вярва в себе си, цял свят вярва в него.
Бъди щастлива, приятелко:)
цитирай
3. mariniki - бъди... приятелю...
06.09.2016 23:18
https://www.youtube/watch?v=ZnJ1_j5GHRE
цитирай
4. mihala - Поздрав, едно време вървяхме към ...
03.02.2017 14:12
Поздрав,едно време вървяхме към комунизма и все не го стигахме, но сега го стигнахме яко.
цитирай
5. graucho - Не знам, какво сме стигнали
08.02.2017 22:26
mihala написа:
Поздрав,едно време вървяхме към комунизма и все не го стигахме, но сега го стигнахме яко.

Най-вероятно-нищо. Със сигурност по алчност и простотия сме на челните места във света. Нещо , на което много се дразня от комунизъма и социализъма е, че научи хората да не работят и да крадат. Е, сега си берем плодовете на стремежа към "светлото бъдеще". Как беше-всичко в името на човека, всичко за благото на човека, а всички знаем и името на човека:)
Благодаря, че намина, както се казва:)
цитирай
6. kvg55 - Племето българско е потънало в г...
01.06.2017 21:24
Племето българско е потънало в глупост и простотия и уверено върви към гибелта си.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: graucho
Категория: Забавление
Прочетен: 700389
Постинги: 209
Коментари: 576
Гласове: 1228
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930